Valg til menighedsrådet

Ekstraordinært valgmøde 8. oktober 2024 kl. 19:00 i sognehuset.

At sidde i menighedsrådet er en unik mulighed for at engagere sig i Vor Frelsers Kirke i Esbjerg – og tage ansvar for kirkens drift og fremtid. Som medlem af menighedsrådet har du mulighed for at bidrage med dine kompetencer og ideer og være med til at skabe en kirke, der både er relevant og meningsfuld for samfundet. Og der er flere gode grunde til at stille op til menighedsrådet: 

 

Bliv en del af et værdifuldt fællesskab

I menighedsrådet er man fælles om en sag – at skabe og drive kirke i Vor Frelsers Kirkes sogn. Det giver et fællesskab, der går på tværs af alder, køn, baggrund og kompetencer. Du kan være med til at skabe en kirke, som fortsat er en vigtig del af vores liv og samtid.

Få indflydelse og sæt retningen for din kirke

Du har en vigtig stemme i dialogen om alt fra kirkeliv og aktiviteter til kirkens økonomi og vedligeholdelse. Kirken er i gennemsnit i kontakt med 70 procent af alle folkekirke­medlemmer på et år, og som menighedsrådsmedlem er du med til at sætte retningen.

Gør en forskel for andre

Skal der være mere for unge og børnefamilier, eller skal der gøres mere for de ældre og udsatte, eller skal vi bevæge os i en helt anden retning? Du kan være med til at gøre kirken nærværende og værdifuld for borgerne i vores sogn ved at planlægge de aktiviteter og arrangementer, du mener skal være i vores sogn.

Bliv en del af folkekirkens lokale demokrati

Som menighedsrådsmedlem repræsenterer du sognets folke­kirkemedlemmer og skaber gode vilkårfor kirken lokalt. Alle folkekirker i Danmark ledes af et menighedsråd. Det gør menighedsrådene til folkekirkens lokale demokrati. Du vil opleve, at der både blandt menighedsrådsmedlemmerne og menigheden som helhed vil være forskellige synspunkter og holdninger til, hvordan den danske folkekirke skal være.

Få nye kompetencer

Nye kompetencer og at lære nyt er en del af det at være menighedsrådsmedlem. Menighedsrådsarbejdet kan for dig være en god læreplads i kommunikation, ledelse, samarbejde, økonomi, sagsbehandling, personlig udvikling og meget mere.

Hvad med min tid?

Menighedsrådet mødes 10 aftener om året. Et møde det varer 2-3 timer og kræver ca. en times forberedelse. Det vil sige 3-4 timer pr. måned.
Har du lyst til at engagere dig yderligere er der mulighed for en plads i et af vores udvalg.

Hvad kan jeg byde ind med?

Alt! Du kan byde ind med lige netop dig. Dine erfaringer og vinkel på livet.  Menighedsrådet har et stort og varieret arbejdsområde, alle hænder, hoveder og hjerter er velkomne.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte formanden for menighedsrådet Torben Mørup    tlf. 2138 7515

eller næstformand Elsebeth P. Nebeling
tlf. 3069 4006

Det praktiske

Læs mere om selve valgets struktur her på Folkekirken.dk

Det lille nærdemokrati med den store indflydelse

Læs mere om menighedsråsarbejdet her

Dagsorden ved Ekstraordinær valgmøde:

Velkomst af valgbestyrelsen
Valg af dirigent
Formanden beskriver menighedsrådets opgaver, kompetencer og -hidtidige arbejde
Opstilling af kandidater til menighedsrådet
Kandidaternes egen præsentation
Debat og mulighed for spørgsmål til kandidaterne
Gennemgang af afstemningsreglerne
Skriftlig og hemmelig afstemning
Optælling af stemmer og annoncering afstemningsresultatet ved valgbestyrelsen
Valg af stedfortrædere
Valgbestyrelsen orienterer om resultatet af valgforsamlingen.
Eventuelt