Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fyraftenskoncert - Monica Zaharia, orgel

MAJ
26

Fyraftenskoncert - Monica Zaharia, orgel


Fredag d. 26. maj 2023, Kl. 16:00 til kl. 16:45
Kirken, Kirkegade 24, 6700 Esbjerg
Fyraftenskoncert - Monica Zaharia, orgel

Fyraftenskoncert

Bachelorkoncerten er en udfordring og et stort skridt på min vej som organist. Repertoiret til min bachelorkoncert er et personligt valg.

 Bachs store Fantasi og Fuga i g-mol, BWV 542 er to værker af stor kompleksitet og skønhed, som oprindeligt blev skabt hver for sig. Fantasien er skrevet under Bachs ophold i Köthen, mens fugaen blev improviseret i 1720, under Bachs prøvespil til en organiststilling ved St. Johannes kirke i Hamborg. Fugaens tema er en hollandsk folkesang der angiveligt blev givet til Bach, så han kunne demonstrere sine evner som improvisator. Derfor har jeg valgt at spille dem hver for sig - Fantasien som åbning, og fugaen som afslutningen af koncerten.

 ”La Nativite du Seigneur” af Olivier Messiaen, som er en af de 20 århundredes største komponister.  Messiaen revolutionerede det musikalske sprog gennem sine modi med begrænsede transpositionsmuligheder, såvel som med sin omfattende æstetiske vision, hvor fuglesang, græske rytmer og indflydelsen fra hinduistiske kulturer skabte en ny og unik musik.  La ”Nativite du Seigneur” består af ni meditationer omkring Jesu fødsel og blev komponeret i 1935. Hver enkelt sats tager udgangspunkt i bibelcitater som en slags motto og beskrivelse af satsens teologiske indhold.  Jeg spiller tre af værkets i alt 9 satser -  ”Le Bergers - Hyrderne”, ”Les Mages - Vismændene” og ”Les Anges - Englene”.

 Fra Max Regers store produktion af orgelmusik har jeg valgt koralen

"Ich dank dir, lieber Herre" Op 67 nr. 16, som er en smuk bearbejdelse af salmen  "Nu blomstertiden kommer”.