Musikpædagog Eva Bjørn leder babysalmesang. Her spiller hun fløjte.

Så englene synger

Hvad er babysalmesang?

Forestil dig et rum med 10 babyer, og 10 unge kvinder. Hvordan lyder der? Forestil dig så, at der er helt ro. Og så begynder et orgel at spille ”Sov sødt, barnlille” og en række kvindestemmer falder ind.

Sov sødt, barnlille!

Lig rolig og stille,

så sødelig sov

som fuglen i skov,

som blomsterne blunde i enge!

Gud Fader har sagt:

Stå, engle, på vagt,

hvor mine de små er i senge!

Vi er til babysalmesang i Vor Frelsers kirke. Og det er nu ikke fordi de små sover. De pludrer lystigt med.  Men der er ingen skrig, klynken eller frustrerede mødre, der traver frem og tilbage i et forsøg på at berolige deres baby. Salmerne og kirkerummets ro smitter af på både børn og mødre, og babyerne ser ud til at nyde musikken og deres mors stemme. Nogle sidder roligt på mors trygge arm, mens andre møfler rundt imellem hinanden i et patchwork -tæppe af sparkedragter.

Babysalmesang er med andre ord en dejlig alternativ mødregruppe, hvor man mødes til sang ved at bruge kirkens rum. Det er for dem, som godt kan lide at synge, elsker salmerne som deres mormor sang for dem og gerne vil møde andre forældre med samme interesser her i Esbjerg.

Det lyder spændende, hvor melder man sig til det?

Babysalmesang henvender sig til de helt små børn (0-12 mdr.) og deres forældre.

I to forløb, forår og efterår, mødes vi 15 gange i kirken en formiddag om ugen, hvor der synges, danses, leges og vugges med børnene.

Det finder sted tirsdage fra kl. 10.00 - 10.45.

Vi synger både salmer og sange, går rundt i kirken og lytter til orglets klang. Vi benytter rekvisitter som tøjdyr, simple musikinstrumenter og sæbebobler.

Babysalmesang ledes af musikpædagog Eva Bjørn.

Efter 45 min. intens aktivitet i kirken går vi over i sognehuset og får kaffe og brød, og børnene får ofte deres frokost.

Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig. Se evt. vores kalender for næste komsammen.

Yderligere oplysninger hos sognepræst Trine Villumsen på tlf. 7512 0274 eller TV@KM.dk